Matematik

Differentialligning

04. september 2016 af Jegvedingenting - Niveau: A-niveau

Hej

Sidder med en opgaveeksempel i faget el. 

Opgaven:

Suppose that charge versus time for a given circuit element is given by:

q(t) = 0 for t < 0

and

q(t) = 2 - 2e-100t C    for t > 0

Sketch q(t) and i(t) to scale versus time.

Har følgende formler og oplysninger:

The electrical current flowing through the element in the reference direction is given by:

i(t) = dq(t) / dt

Og formel nr. 2:

To find charge given current, we must integrate. Then we have; Se billede.

https://billedeupload.dk/images/qibdD.png

Bogen gør sådan her:

https://billedeupload.dk/images/WhlmI.png

Jeg forstår ikke hvordan de har fået 200e-100t.

Kan nogen forklare hvilken regel der er brugt her? på forhpnd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. september 2016 af mathon

            i(t)=\frac{\mathrm{d} q(t)}{\mathrm{d} t}=\left (2-2e^{-100t} \right ){}'=0-2\cdot e^{-100t}\cdot \left ( -100 \right )=200e^{-100t}


Svar #2
04. september 2016 af Jegvedingenting

Mange tak. Jeg var i tvivl om hvilken differentiationsregel der var blevet brugt til at få det resultat.


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.