Matematik

Rentesregning

04. september 2016 af ElloLarsen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej 

Jeg ville gerne have lidt hjælp med hvordan eller om der er en forholdsvis nem måde at regne denne opgave ud på. 

Et studielån på 15000 kr. optages i 2004 og forentes med 4% p.a. med kvartårlig rentetilskrivning. 

Hele lånet med renter og rentes rente skal tilbagebetales på én gang i år 2010.

Hvor meget er gælden vokset til?  


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2016 af peter lind

Brug kapitalformlen  K = K0(1+r)n  K er gælden efter n terminer, K0 er startgælden og r er rentefoden


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. september 2016 af mathon

Den kvartårlige procentsats beregnes
af
          \left (1+r_{kvart} \right )^4=1{,}04

          r_{kvart} =\frac{p_{kvart}}{100}=0{,}009853

                          p_{kvart}=0{,}99\% (2 dec.)

Tilbagebetaling med 0{,}99\% kvartårligt:

                          15.000\cdot 1{,}0099^{24}=19.000{,}81

( til sammenligning med

tilbagebetaling med 4\% \; p.a.

                          15.000\cdot 1{,}04^{6}=18.979{,}79\; )


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2016 af Capion1

Hvornår optages lånet i 2004 og hvornår tilbagebetales lånet incl. forrentning i 2010?


Skriv et svar til: Rentesregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.