Matematik

Reduceringsspørgsmål

05. september 2016 af MMLL13 - Niveau: B-niveau

Jeg skal reducere dette:

(2a+3b)2-3b(4a+2b)-(2a+b)(2a-b)

Det bliver bl.a.: 4a2+9b2+12ab, men hvorfor bliver det 12 ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2016 af mathon

(2a+3b)2   -    3b(4a+2b)    -   (2a+b)(2a-b)

(4a2+12ab + 9b2)   -    (12ab + 6b2)    -   (4a2 - b2) …


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. september 2016 af Heptan

Fordi

(2a + 3b)2 = 2a · 2a + 2a · 3b + 3b · 2a + 3b · 3b = 4a2 + 12ab + 9b2


Svar #3
05. september 2016 af MMLL13

Tak for jeres svar, men jeg har brug for en forklaring med lidt flere ord på.. :/ Jeg kan godt se hvor 4aog 9bkommer fra, men ikke 12ab.. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. september 2016 af Heptan

12ab kommer af 6ab og 6ab. Du kan bruge kvadratsætningen der siger at (a + b)2 = a2 + b2 + 2ab.

Du kan også prøve at regne det i hånden.

(2a + 3b)2 = (2a + 3b) · (2a + 3b)

Gang ind på begge led:

(2a · (2a + 3b) + 3b · (2a + 3b)) = ...


Svar #5
05. september 2016 af MMLL13

Puha, den er svær... :/ Men tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. september 2016 af Heptan

Prøv en nemmere ligning først, så giver det bedre mening. Fx den jeg viste før, (a + b)2 = (a + b) · (a + b) = (a · (a + b) + b · (a + b)) = ...


Skriv et svar til: Reduceringsspørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.