Matematik

Kan nogen hjælpe med en ligning?

05. september 2016 af MMLL13 - Niveau: B-niveau

Om to størrelser x og y oplyses, at der er en lineær sammenhæng mellem y og x-1 . følgende tabel viser nogle sammenhørende værdier af x og y:

x  1  3

y  -1  -3

bestem en ligning der beskriver sammenhængen mellem x og y..

Kan nogen hjælpe??


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2016 af mette48 (Slettet)

y=ax-1+b     indsætter (x,y)=(1,3)      3=a*1 +b              3=a+b

                    indsætter (-1,-3)              -3=a*(-1)-1+b        -3=a*(-1)+b      -3+a=b

3=a-3+a     6=2a      a=3

b=-3+3      b=0

y=2x-1+0


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. september 2016 af Capion1

Der er ikke, i et koordinatsystem med ækvidistante akser, lineær sammenhæng for y = a/x
Man har derimod i et dobbeltlogaritmisk koordinatsystem lineær sammenhæng.  


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. september 2016 af mathon

               \begin{array}{|c|c|} \hline x^{-1}&y\\ \hline 1&-1\\ \hline \tfrac{1}{3}&-3\\ \hline \end{array}

lineær regression på ovenstående DATA,
giver:
               y=3\cdot x^{-1}-4


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. september 2016 af StoreNord

Indtil        b=-3+3         er Mette48's  beregning korrekt.

Men istedet ville jeg bruge:      -1=a/1 + b som medfører    -1=3/1 + b     <=> b=-4

Så mathon har selvfølgelig ret.

#2      vist er der lineær sæmmenhæng mellem y og 3/x.


Skriv et svar til: Kan nogen hjælpe med en ligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.