Matematik

Parabel

06. september 2016 af jensenshjælp (Slettet) - Niveau: B-niveau
Nogen der kan hjælpe med følgende opgaver?

Om et andengradspolyniom er givet, at grafen går gennem punkterne (-2,0), (-1,-15) og (4,0). Bestem en forskrift ved kradratisk regression.

Om en parabel oplyses, at den kun har punktet (2,0) fælles med x-aksen. Desuden oplyses, at parablen går gennem punktet (1, -3). Bestem en ligning for parablen.

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2016 af mathon

Om et andengradspolyniom er givet, at grafen går gennem punkterne (-2,0), (-1,-15) og (4,0). Bestem en forskrift ved kradratisk regression.

            L1=\left \{ -2,-1,4 \right.\left. \right \}

            L2=\left \{ 0,-15,0 \right.\left. \right \}

            QuadReg L1,L2
                ShowStat


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2016 af mathon

Om en parabel oplyses, at den kun har punktet (2,0) fælles med x-aksen. Desuden oplyses, at parablen går gennem punktet (1, -3). Bestem en ligning for parablen.

                            f(x)=y=a(x-2)^2    

Bestem ved indsættelse af punktkoordinaterne (1,-3) værdien af a.


Skriv et svar til: Parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.