Matematik

Lineære funktion

06. september 2016 af Sara678 (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hej er der en der kan hjælpe mig med at løse opgaven her ;)


Opgave 1) Om en lineær funktion f(x)= ax+ b oplyses, at grafen går gennem punk terne P(2.-3) og Q(6,13). Bestem tallene a og b

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2016 af Skaljeglavedinelektier

a=\frac{\Delta y}{\Delta x}

b=y_1-ax_1


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2016 af mathon

Benyt to-punkts-formlen:

                                          \frac{y-y_1}{x-x_1}=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}

                                          \frac{y-(-3)}{x-2}=\frac{13-(-3)}{6-2}

                                          \frac{y+3}{(x-2)}=4

                                          y+3=4(x-2)

                                          y=4x-8-3

                                          y=4x-11

                       

                                    


Svar #3
06. september 2016 af Sara678 (Slettet)

Tak :-)

Hva så med de to?

a) om en lineær funktion fx oplyses, at grafen går gennem punkterne P(-2,11) og Q(3.2). Bestem en forskrift for f(x).

b) Om en lineær funktion g(x) oplyses, at grafen går gennem punkterne P(5,3) og Q(6,12). Bestem g(7) og g (4).

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. september 2016 af mathon

Bestem ligningerne som i #2 eller som du i øvrigt har lært.


Skriv et svar til: Lineære funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.