Matematik

Lineær funktion HJÆLP

06. september 2016 af 13u10 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har en opgave som jeg ikke kan finde ud af. 

f(x) = ax+b oplyses at        f(1) = 3 og f(3) = 7

Bestem tallene a og b

Dette skal løses uden hjælpemidler, så i behøves ikke at forklare mig det i n-spire osv.

Nogle der kan hjælpe? 

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2016 af mathon

Benyt to-punkts-formlen:

                                          \frac{y-y_1}{x-x_1}=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}

                                          \frac{y-3}{x-1}=\frac{7-3}{3-1}

                                          \frac{y-3}{(x-1)}=2

                                          y-3=2(x-1)

                                          y=2x-2+3

                                          y=2x+1


Svar #2
06. september 2016 af 13u10 (Slettet)

Super! Tak


Skriv et svar til: Lineær funktion HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.