Matematik

Værdimængde

06. september 2016 af lokpæø (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har nogenlunde styr på, hvordan man finder definitionsmængden på følgende. Hvordan finder man frem til værdimængden:

p(x) = \frac{1}{1 - \sqrt{x-2}}


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2016 af StoreNord

Hvis du ved hvilke x'er der ikke er med i definitionsmængden, ved du også hvor du skal se efter vandrette asymptoter.

Intervallet   [0,1[   er ikke i Værdimængden.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2016 af peter lind

For en kontinuert funktion:

Se på funktionsværdierne i endepunkterne hvis ubegrænset så for x ->±∞

Se på lokale maksima og minima.

Endpunkterne for værdimængden findes blandt de undersøgte funktionsværdier

Hvis diskontinuert skal du se nærmere på hvad der sker i de punkter hvor funktionen er diskotinuert

Du kan få et godt overblik ved at tegne en graf for funktionen


Svar #3
10. september 2016 af lokpæø (Slettet)

Hvordan finder jeg frem til værdimængden af:

f(x)=\frac{1}{x-1}


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. september 2016 af FransiscoMertens (Slettet)

Værdimængden af f(x)=1/x-1 
er Vm(f)=R\{0}
Forklaring: Værdimængden er altså alle positive og negative reelle tal. Dvs. alle de reelle tal bortset fra 0.


Skriv et svar til: Værdimængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.