Matematik

trekant

07. september 2016 af sara588k (Slettet) - Niveau: B-niveau

HELP!!!!!

Hvordan laver man denne opgave????


I en retvinklet trekant med arealt 24 har den ene katete længden 6.

Beregn længden af den anden katete
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2016 af StoreNord

arealet =24             højden er den ene kateta, som er 6.

A=½·h·g  altså er      24 = ½ ·  6 · grundlinje.    Hvad er grundlinjen så?


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. september 2016 af PeterValberg

Den anden katete er højden h i trekanten, hvis den kendte katete er grundlinjen g.
Formlen for bestemmelse af en trekants areal T:

T = (1/2)·h·g

Indsæt de kendte værdier og bestem længden af den manglende katete

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
07. september 2016 af sara588k (Slettet)

hvordan finder jeg grundlinjen???


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. september 2016 af mathon

         \frac{1}{2}\cdot 6\cdot g=24

         3\cdot g=24

         g=k_2=8


Svar #5
07. september 2016 af sara588k (Slettet)

hvad står k2 for???


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. september 2016 af mathon

k_2 er den 2./manglende katete.


Svar #7
07. september 2016 af sara588k (Slettet)

når okay


Skriv et svar til: trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.