Matematik

Værdimængde for sinusfunktion.

08. september 2016 af preunipostgym (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. 

Hvordan bestemmes værdimængden for sinusfunktionen

f(t)=0.328*sin(32*t)+0.948.

Jeg har prøvet at sætte den afledte funktion af f lig med nul men dette giver mig kun en x-værdi. 

Tak på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2016 af Eksperimentalfysikeren

Du kan betragte f(t) som en sammensat funktion f(t) = g(sin(32*t)). g(s) = 0.380*s+0,948.

Definitionsmængden for g er det samme som værdimængden af sin og g er monoton. Derfor kan du tage minimum og maksimum af sin og indsætte i g, så har du minimum og maksimum af f.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2016 af AskTheAfghan

Start med at kigge på værdimængden af sin(32t). Den værdimængde udvides ved at multiplicere med 0.328 og lægge 0.948 til, hvilket er værdimængden af f(t).


Skriv et svar til: Værdimængde for sinusfunktion.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.