Kemi

Hastighedskonstant

09. september 2016 af Jepp5220 - Niveau: B-niveau

Hey SP. Hvordan F finder jeg hastighedskonstanten? Har en 1. ordens reaktion,


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2016 af mathon

for en 1. ordens reaktion hvor A er reaktant
gælder:
                            v=-\frac{\mathrm{d} \left [ A \right ]}{\mathrm{d} t}=k\cdot \left [ A \right ]

                   \Updownarrow

                           \left [ A \right ]_t=\left [ A \right ]_0\cdot e^{-kt}\; \; \; \; \; \; k>0


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2016 af mathon

og mere praktisk anvendelig:

                                                  \left [ A \right ]_t=\left [ A \right ]_0\cdot e^{-kt}

                                                  \ln\left (\left [ A \right ]_t \right )=-k\cdot t+\ln\left (\left [ A \right ]_0 \right )

                                                  \ln\left (\frac{\left [ A \right ]_t}{\left [ A \right ]_0} \right )=-k\cdot t

                                                  k=\frac{\ln\left (\frac{\left [ A \right ]_0}{\left [ A \right ]_t} \right )}{t}                                                 

                                                 


Svar #3
09. september 2016 af Jepp5220

Hvad er A_t og hvad er A_0?


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. september 2016 af mathon

                  \left [ A \right ]_t er den molære koncentration af reaktanten A til tiden t.

                  \left [ A \right ]_0 er den molære koncentration af reaktanten A til tiden 0.


Skriv et svar til: Hastighedskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.