Matematik

hjælp tak

09. september 2016 af MATHG (Slettet) - Niveau: B-niveau

reducer xy+x^2/xy 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2016 af FransiscoMertens (Slettet)

Bruger kvotient reglen: xy+(x2−1)y

Reducér: xy+xy

--> 2xy


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2016 af mathon

                           xy+\frac{x^2}{xy}=xy+\frac{x}{y}=xy+x\frac{1}{y}=x\cdot \left ( y+\frac{1}{y} \right )


Svar #3
09. september 2016 af MATHG (Slettet)

tak


Svar #4
09. september 2016 af MATHG (Slettet)

ligger lige et billede af opgaven kan i så fortælle om det stadig passer det som i skriver? fordi kan godt se jeg skrev opgaven lidt forkert


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. september 2016 af mathon

                                    \frac{x\cdot (y+x)}{x\cdot y}\; \; \; \; \; \; \; x,y\neq0

                                    \frac{ y+x}{ y}


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. september 2016 af mette48 (Slettet)

#3 har vist ikke fået det sidste y ned under brøkstregen fordi der mangler parenteser i det første du skrev


Skriv et svar til: hjælp tak

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.