Matematik

Integralregning

11. september 2016 af Razzka (Slettet) - Niveau: A-niveau

God aften!

Er helt lost i vedhæftet opgave. Håber der er én derude, der kan hjælpe. 

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2016 af mathon

              Areal=\int_{0}^{2}f(x)\mathrm{d}x-\int_{0}^{2}g(x)\mathrm{d}x =\left [ F(x) \right ]_{0}^{2}-\left [ G(x) \right ]_{0}^{2}


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2016 af sjls

#0

Både a-, b- og c-værdierne for de to andengradspolynomier f(x) og g(x) kan bestemmes ved at kigge i de givne værdier i tabellen.
Forskriften for et andengradspolynomium kendes som

f(x)=ax^2+bx+c

hvor c-værdien er skæringen med y-aksen og b-værdien tangentens hældning, når grafen skærer y-aksen. 
A-værdien kan i dette tilfælde beregnes ved at sætte de kendte b- og c-værdier ind i forskriften for punktet ved skæringen med x-aksen, der kendes ved (x,y) = (2,0) fra tabellen.

Når du har fundet forskrifterne for de to parabler, skal du - som i #1 - tage det bestemte integral fra 0 til 2 af f(x) og trække det bestemte integral fra 0 til 2 af g(x) fra.


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.