Matematik

kvadrat og cirkler

11. september 2016 af Caroline2000 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

find formel på  kvadrats sidelængde 

spørgsmålet lyder

foklar hvordan man kan beregne arealet af et kvadrats indskrevne cirkel hvis du kender kvadrates sidelængde 

skriv en formel.

Hvordan kan sådan en formel lyde ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2016 af mathon

        r=\frac{s}{2}     når s er siden i det omskrevne kvadrat og r er radius i den indskrevne cirkel.

Cirkelareal:
                       A=\pi \cdot \left ( \frac{s}{2} \right )^2=\frac{\pi }{4}\cdot s^2
                     


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Den indskrevne cirkels radius er halvdelen af kvadratets sidelængde:

r = x/2

Cirklens areal er

A = π * r2

Hvis vi så indsætter r = x/2, får vi

A = π * (x/2)2  <=>

A = π/4 * x2


Svar #3
11. september 2016 af Caroline2000 (Slettet)

mange tak 


Skriv et svar til: kvadrat og cirkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.