Matematik

HJÆLP!!!

11. september 2016 af NiklasLarsenMolbjerg - Niveau: A-niveau

Jeg har vedhæftet en fil som er opagven jeg skal have hjælp til. håber nogle kan hjælpe. 

jeg skal bruge hjælp til både opgave A & B

Jeg har ingen ide, hvordan jeg skal løse den


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Du kan finde linjens hældning som

a = (23 - 17)/(6 - 2) = 1,5

Så kan du finde b af

f(2) = 17  <=>

1,5*2 + b = 17  <=>

b = 14

 

a er rumfanget af én kugle. b er væskemængden i glasset.

Løs ligningen f(x) = 20.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2016 af StoreNord

2 kugler plus vand fylder 17 kubikcentimeter. Det afbildes i et koordinatsystem som punktet (2,17).

6 kugler plus vand fylder 23 kubikcentimeter. Det afbildes i et koordinatsystem som punktet (6,23).

Du skal udlede en funktion for en ret linje, der går igennem disse 2 punkter.

Den skal være på formen f(x)=ax+b.

Du kan passende følge vejledningen i #1.


Svar #3
11. september 2016 af NiklasLarsenMolbjerg

Hej igen

Tak for hjælpen til opgave a

Jeg ved stadig ikke hvordan jeg skal løse opgave b:.

Hvad er rumfanget af én kugle, og hvor meget vand er der i måleglasset? Hvor mange kugler er der i måleglasset, når rumfanget aflæses til 20 cm3


                                
                              
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. september 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

f(x) = 1,5x + 14

Rumfanget af vandet kan du finde som f(0), dvs. rumfanget når det ikke er nogle kugler i.

f(0) = 1,5*0 + 14 = 14

Så rumfanget af vandet er 14 cm3.

 

Hvis du smider 1 kugle i vandet, så bliver rumfanget

f(1) = 1,5*1 + 14 = 15,5 cm3

Så rumfanget stiger med 15,5 - 14 = 1,5 cm3 ved at smide 1 kugle i. Så rumfanget af 1 kugle er 1,5 cm3.

 

f(x) = 20  <=>

1,5x + 14 = 20  <=>

1,5x = 6  <=>

x = 6/1,5  <=>

x = 4

Så der er 4 kugler i glasset.

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. september 2016 af mathon


Skriv et svar til: HJÆLP!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.