Kemi

Km værdi

12. september 2016 af jelly1 - Niveau: A-niveau
Hej,
Er der nogle der kan forklare mig denne opgave:

Det ses at Vmax = 8 µM/s og at substratkoncentrationen ved halv mætning (Vmax/2 = 4 µM/s) er 2 µM. Altså Km = 2 µM.

Forstår ikke hvordan man beregnet Km værdien?

Håber på respons

På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2016 af Skaljeglavedinelektier

Der mangler vel lidt information. Hvad er det for en graf eller opgave, der tænkes på her? Har du et Lineweaver-Burk plot? 


Svar #2
12. september 2016 af jelly1

graferne kan ses på følgende link:

https://s10.postimg.org/hxs0qi9zt/14315668_1175461242517994_453766588_o.jpg

Håber på hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2016 af Skaljeglavedinelektier

Ved Michaelis-Menten grafen vil VMax være højere end 8, da grafen fortsætter. KM er den substratkoncentration, der giver det halve af den hastighed, der fås, idet enzymet er mættet med substrat. 

Du kan finde KM ved Michaelis-Menten grafen ved at bestemme x-værdien (substratkoncentrationen) til halvdelen af VMax

Ved Lineweaver-Burk plottet kan Vmax bestemmes, idet skæringen med y-aksen er givet ved \frac{1}{V_{max}}

KM kan bestmmes, idet \frac{-1}{K_M} er givet ved skæringen med x-aksen. 


Skriv et svar til: Km værdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.