Matematik

Trigonometri

12. september 2016 af KlausN (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har lidt problemer med min opgave hvor jeg skal finde længde mellem bc.

Det er den store retvinklet trekant jeg har lidt problemer med. Den lille har jeg fået til 10cm.

Det skal lige siges, at det skal løses uden hjælpemidler, så jeg kan ikke bruge Cos-funktionen.

Vedhæftet fil: Matematik l.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2016 af Skaljeglavedinelektier

Længde BC i den lille trekant er vel 6 - som der står oplyst på tegningen?

Hvis to trekanter er ensvinklede, så er forholdet mellem ensliggende sider konstant. Forholdet mellem disse engliggende sider i to ensvinklede trekanter kaldes skalafaktoren. 

Du kan altså finde B1C1 ved at gange længden af BC (lille trekant) med skalafaktoren. 


Svar #2
12. september 2016 af KlausN (Slettet)

Det er hyp, som jeg mener er 10cm. Altså længden mellem AB i den lille trekant.

Angående skalafaktoren, er det så;

F = 12 / 8 = 1,5

= 1,5 * 6 = 9?


Svar #3
12. september 2016 af KlausN (Slettet)

Eller skal det skrives op således;

6 * 12 / 8 = 9

For altså 12 / 8 er forstørrelsefaktoren


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. september 2016 af Skaljeglavedinelektier

#2 og #3 er begge rigtige. Selvom det notationsmæssigt er lidt haltende i #2. 

Ja hypotenusen er bestemt rigtig, selvom det var lidt dårligt forklaret i #0. 

Jeg ved ikke om forstørrelsesfaktoren, er det korrekte ord. Skalafaktoren er dog. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. september 2016 af StoreNord

\frac{8}{12}=\frac{6}{B_{1}C_{1}}


Svar #6
12. september 2016 af KlausN (Slettet)

Ja, det gik måske lidt stærkt :) Men tak for svarene det hjalp i hvertfald.


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.