Kemi

Sammenkoblede ligevægt.

13. september 2016 af Luxiee (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har to ligevægte:

Ksp1= 10-8.48= [Ca2+] [CO32-]

Ksp2= 10-4.6= [Ca2+] [SO42-]

Hvordan finder jeg ratioen mellem CO32- og SO42- ? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. september 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Er det ikke bare at dividere de to udtryk med hinanden?

[Ca2+][CO32-] / ( [Ca2+][SO42-] )= 10-8,48/10-4,6

og så kan du forkorte [Ca2+] væk.


Svar #2
13. september 2016 af Luxiee (Slettet)

Jo, det er korrekt, tak for svaret :)


Skriv et svar til: Sammenkoblede ligevægt.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.