Matematik

Beregning af ny Index Tal

13. september 2016 af SvendeGildet (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa, skal bruge noget hjælp med Indeks regning.

Skal finde det her svar:

"Basisåret ændres til 2009. Beregn det nye forbrugerprisindeks for 2012 (1 decimal)"

         År :     2003    2006    2009    2012

Index Tal:     100     105.0    111.9    120.4

Tror måske det er: 100/111,9  =  x/120,4    hvor x er det nye Indeks 2012.

Men ved ikke helt hvordan jeg skal regne facit ud fra det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2016 af Capion1

Gang det gamle indeks for år 2009 og for 2012 med 100/111,9


Svar #2
14. september 2016 af SvendeGildet (Slettet)

Underskylder meget :/ , men kan ikke helt forstå hvordan jeg skal komme frem til facit?

Hvordan regner jeg det i en lommeregner?

Men tak for svaret aligevel :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2016 af Capion1

\frac{120,4\cdot 100}{111,9}


Svar #4
14. september 2016 af SvendeGildet (Slettet)

Okay det virkede tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. september 2016 af Capion1

Som du rigtigt skriver i # 0       \frac{100}{111,9}=\frac{x}{120,4}
ganger du over kors og får # 3


Brugbart svar (1)

Svar #6
14. september 2016 af Therk

Capion1: Skriv evt. 111{,}9 for at undgå det (forkerte) mellemrum efter kommaet som LaTeX-editoren laver.


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. september 2016 af Capion1

# 6
Tak, - det er da et godt råd til at gøre layoutet "pænere".      hot   111{,}9      not  111,9        :)


Skriv et svar til: Beregning af ny Index Tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.