Matematik

Kvadratsætninger reducer brøk etc

14. september 2016 af Kiez (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan forkorter man brøker med kvadratsætninger

Kvadratsætninger

1.(a+b)2 = (a+b)*(a+b)= a2 + ab + ba+b2 = a2 + b2 + 2ab

2. (a-b)´2 = (a-b) * (a-b) = a´2 - ab - ba + b´2 = a´2 + b´2 - 2ab

3. (a+b) * (a-b) = a´2 - ab + ba - b´2 = a´2 - b´2

Opgaver

(x´2+2xy + y´2) (x´2 - 2xy + y´2)

----------- brøkstreg

(x´2 - y´2)´2


(a+b) a+a+b

------------- brøkstreg

a´2(a+1) - b´2 (a+1)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2016 af mathon

                  \frac{\left (x^2+2xy+y^2 \right )\left (x^2-2xy+y^2 \right )}{(x^2-y^2)^2}=\frac{(x+y)^2(x-y)^2}{(x+y)^2(x-y)^2}=1


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2016 af mathon

               \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \frac{(a+b)a+(a+b)}{a^2(a+1)-b^2(a+1)}=\frac{(a+b)(a+1)}{(a+1)(a^2-b^2)}=\frac{(a+b)}{(a+b)(a-b)}=\frac{1}{a-b}\; \; \; \; \; a\neq-1\; \; a\neq b


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2016 af mathon

i første opgave:
                                  x\neq \pm y


Skriv et svar til: Kvadratsætninger reducer brøk etc

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.