Kemi

hjællppp :)

14. september 2016 af Mm98 - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har fået til opgave at finde reaktionshastighedskonstanten.

skal jeg gøre brug af denne formel?

v = k * [OH-]^m * [CV]^y )

eller

v = k' * [CV]^y      

Hvis ja hvilke tal skal jeg sætte ind, fordi jeg har kun de tal fra grafen og så har jeg tal på hvor mange mL vi hældte i.

2,5 mL krystalviolet
1 mL 0,1 M NaOH

#filen er vedhæftet

Vedhæftet fil: 2016-09-13.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2016 af Heptan

Jeg vil anbefale at omregne absorbanserne til koncentrationer med Lambert-Beers lov. Derefter kan du benytte det integrerede hastighedsudtryk til at bestemme hastighedskonstanten. Sørg for at finde det hastighedsudtryk der passer til din reaktionsorden.


Svar #2
16. september 2016 af Mm98

jamen, det forstår jeg slet ikke. I bogen står der et eksempel på hvordan man beregner det:

v= delta[CV]/delta t

vil du ikke være sød at forklare mig hvilke tal jeg skal bruge?

Absorbansen er 565,2 - jeg kan da ikke beregne allesammen da der er over 20 absorbanser ? :)

derudover er der også tid og lambda, men der er så mange resultater, så jeg ved ikke hvilke tal jeg skal tage og sætte det ind i formlen.. Dette gør mig forvirret.

Please hjælp mig


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2016 af Heptan

Ja der er over 20 - så du skal nok bruge excel el. lign til at lave lineær regression.

Absorbansen er ikke 565,2, det er bølgelængden der er 565,2 nm.

Har du ekstinktionskoefficienten for reaktionen? Du skal bruge Lambert-Beers lov


Skriv et svar til: hjællppp :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.