Matematik

Ligninger

15. september 2016 af Egofaciens (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg skal løse følgende ligninger.. Men jeg er i tvivl om hvordan jeg skal løse dem? Siden der står ^2 to gange i fx følgende ligning, aner jeg ikke om jeg så skal løse den som en andengradsligning, hvor man finder a, b og c også derefter d for til sidst at finde x?

1. 3x^2 = 2x^2 + 1

2. 6 = x^2-1

3. 4/x = x/3


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. september 2016 af mathon

1.
            x^2=1


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. september 2016 af mathon

2.
             x^2=7


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. september 2016 af mathon

3.
             x^2=12


Svar #4
15. september 2016 af Egofaciens (Slettet)

Men jeg forstår ikke hvordan man kommer frem til det?


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. september 2016 af mathon

1. 

           3x^2 = 2x^2 + 1                 træk 2x2 fra på begge sider.


Brugbart svar (1)

Svar #6
15. september 2016 af mathon

2.
           6 = x^2-1                          adder 1 på begge sider.


Brugbart svar (1)

Svar #7
15. september 2016 af mathon

3.
           \frac{4}{x}=\frac{x}{3}\; \; \; \; \; x\neq0        multiplicer med 3x på begge sider

            3x\cdot \frac{4}{x}=3x\cdot \frac{x}{3}

             12=x^2


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.