Matematik

Hvilken ligning?

15. september 2016 af MMLL13 - Niveau: B-niveau

Kan nogen forklare hvilken form for ligning dette er: 2x+6=5•(x-3)     ?

Altså når der er to x'ere..


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2016 af JulieW99

Almindelig førstegradsligning med én ubekendt.

- - -

Vh Julie


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2016 af mathon

              2x+6=5\cdot (x-3)

              2x+6= (5x-15)\; ...


Svar #3
15. september 2016 af MMLL13

Tak JulieWm, men der er jo to x'ere altså to ubekendte? Eller misforstår jeg noget?

Og giver resultatet 7=x?


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. september 2016 af mathon

       Ja


Svar #5
15. september 2016 af MMLL13

Der er jo to x'ere.. Hvorfor hedder det så én ubekendt?


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. september 2016 af JulieW99

Fordi der kun er x, der er ubekendt. Du skal bare samle dem og isolere. Hvis der skal være to ubekendte, skal det være to forskellige bogstaver, for eksempel x og y. Det her er meget grundlæggende matematik.
- - -

Vh Julie


Skriv et svar til: Hvilken ligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.