Kemi

Ligevægte

15. september 2016 af mussi9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, er der er sød sjæl, der vil hjælpe mig med opgave c)? , jeg har lavet a og b.

Det ville være en total stor hjælp


Svar #1
15. september 2016 af mussi9 (Slettet)

Her er opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2016 af mathon

reaktionsbrøk
                                \frac{\left [ F^- \right ]\cdot \left [ H_3O^+ \right ]}{\left [ HF \right ]}=K_{c\; 25C^\circ}              

                                   

med fortyndingsfaktor f>0
haves:
                               \frac{f^{-1}\cdot \left [ F^- \right ]\cdot f^{-1}\cdot\left [ H_3O^+ \right ]}{f^{-1}\cdot\left [ HF \right ]}=f^{-1}\cdot K_{c\; 25C^\circ}=

som kun kan ske, når tælleren mindskes og nævneren øges
dvs
                  HF\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_2O\, _{\textit{(l)}}\; \rightleftharpoons \; F^-\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_3O^+\, _{\textit{(aq)}}      tvinges mod venstre, indtil en ny ligevægt
                                                                                                       er indtrådt.


Svar #4
17. september 2016 af mussi9 (Slettet)

#3

reaktionsbrøk
                                \frac{\left [ F^- \right ]\cdot \left [ H_3O^+ \right ]}{\left [ HF \right ]}=K_{c\; 25C^\circ}              

                                   

med fortyndingsfaktor f>0
haves:
                               \frac{f^{-1}\cdot \left [ F^- \right ]\cdot f^{-1}\cdot\left [ H_3O^+ \right ]}{f^{-1}\cdot\left [ HF \right ]}=f^{-1}\cdot K_{c\; 25C^\circ}=

som kun kan ske, når tælleren mindskes og nævneren øges
dvs
                  HF\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_2O\, _{\textit{(l)}}\; \rightleftharpoons \; F^-\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_3O^+\, _{\textit{(aq)}}      tvinges mod venstre, indtil en ny ligevægt
                                                                                                       er indtrådt.

kan du forklare? jeg forstår det ikke


Skriv et svar til: Ligevægte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.