Fysik

Jordens masse

15. september 2016 af Jegvedingenting - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Hvordan kan det være at man kan bruge gravitationskonstanten G til at beregne Jordens masse med følgende formel: M = g*r²/G

Behøver den ikke tage højde for så mange forskellige densiteter? 2/3 havvand, jord og metaller osv..?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2016 af mathon

Der gælder jo for tiltrækningen mellem Jorden og et mindre legeme på Jordens overflade:

                                 F=G\cdot \frac{M\cdot m}{R^2}

                                  \frac{F}{m}=G\cdot \frac{M}{R^2}                     

                                  g=G\cdot \frac{M}{R^2}   

hvoraf

                                  M=\frac{g}{G}\cdot R^2


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2016 af peter lind

På jordoverfladen er tyngdekraften på et legeme med massen m  G*m*M/r2 = m*g  isoler M af den ligning


Svar #3
15. september 2016 af Jegvedingenting

M = g* (r^2/G)

Måske er jeg træt nu, men jeg funderer over hvorfor 'det' er tilstrækkeligt. 

Edit: Jeg går i seng nu, og kigger på det på et andet tidspunkt. Tak.


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. september 2016 af pleiadians (Slettet)

download og se her


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. september 2016 af pleiadians (Slettet)

svar her download


Skriv et svar til: Jordens masse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.