Matematik

Bestem en ligning for den tangent til grafen

17. september 2016 af Anonyminized (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem ligningne for den tangent til grafen for f(x) = kvadratrodx+1, der er parallel med linjen med ligningen y= \frac{1}{4}x+1

Jeg kan differentiere f(X)

f'(x) = 1/2*kvadratrodx + 1

Men jeg ved ikke hvordan jeg fortsætter.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2016 af peter lind

hældningen af linjen er 5/4 så sæt f'(x) = 5/4 og løs den herved fremkomne ligningen. Lødningen er x koordinaten til berøringspunktet for tangenten


Svar #2
17. september 2016 af Anonyminized (Slettet)

#1

Hvordan kommer du frem til det at hældningen er 5/4?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2016 af mathon

        Parallel med betyder: med samme hældningstal som...

        hældningen af linjen er 1/4 så sæt f'(x) = 1/4


Svar #4
17. september 2016 af Anonyminized (Slettet)

#3 

Hvordan kommer i frem til at hældningen er 1/4?

Gøres der brug af regneforeskriften for hældningskoefficientetn eller bruges der nulpunkter for rødder?


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. september 2016 af peter lind

Hvis to linjer er parallelle, har de samme hældningskoefficient, og hældningen af den linje, tangenten skal være parallel med, er 1/4.


Skriv et svar til: Bestem en ligning for den tangent til grafen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.