Kemi

Enzymkinetik

17. september 2016 af Arkimedesanton - Niveau: Universitet/Videregående

En anden ting jeg er utrolig i tvivl om.. Er de nonkompetitive inhibitor. 

Så vidt jeg har forstået binder nonkompetitive inhibitorer sig et andet sted end substratet, og derfor siges det, at substratkoncentration er ligegyldig ift. produktdannelse. 

Men hvis der er mere substrat, vil der ikke være større chance for, at der i tidsrum bliver dannet mere produkt(inden inhibitoren har bundet sig til den allestoriske side på enzymet)? 

Og hvis inhibitoren allerede er bundet til enzymet og danner Enzyminhibitorkomplekset, hvorefter substratet binder sig, vil enzymet være katalytisk inaktivt eller vil inhibitoren bare gå ind og mindske reaktionshastighed? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2016 af Skaljeglavedinelektier

Ved kompetetiv hæmning vil inhibitoren binde sig til det aktive center, hvorved der opstår konkurrence med substraterne om pladsen. Hvis koncentrationen af substrat er (tilstrækkeligt) højere end koncentrationen af hæmmeren, vil enzymhastigheden forblive uændret. 

Ved non-kompetetiv hæmning vil hæmmeren binde sig et andet sted end det aktive center på enzymet. Det medfører, at der sker en ændring af enzymets form, hvorved de aminosyrer, der er involveret/vigtige for katalyseringsdelen i enzymet, flyttes. Herved bliver katalyseringen dårligere uanset, hvad substratkoncentrationen er. Substratkoncentrationen har ingen betydning, fordi inhibitor og substrat binder to forskellige steder på enzymet. Katalyseringen kan mindskes eller forhindres  - Vmax ændres. 


Svar #2
26. september 2016 af Arkimedesanton

Okay. Så det er alt afhængig af det enkelte enzym, om Vmax mindskes eller enzymet slet ikke kan opnå maksimalhastighed, fordi det ikke er istand til at katalysere.


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2016 af Skaljeglavedinelektier

Det er nok i højere grad afhængigt af hvilken inhibitor, der er tale om. 


Skriv et svar til: Enzymkinetik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.