Matematik

tangenplan for f(x,y)

17. september 2016 af SørenFKF (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har fået givet funktionen: f(x,y)=x^2y-xy^2 og punktet (x,y)=(-2,3)
Ved indsættelse i ovenstående får jeg at f(x,y)=30.
Men når jeg så beregner den partielle afledede med hensyn til x får jeg: 2xy
Når jeg gør det samme med y får jeg: x^2.
Når jeg så prøver at finde tangentplanen indsætter jeg formlen for det og får: 30+(2*(-2)*3))*(x-(-2))+(-2)^2*(y-3)
Som er det samme som: -21-12x+9y


Dog får min lærer: 30-21*(x+2)+16*(y-3)

Hvad gør jeg galt?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2016 af peter lind

fx' = 2xy-y2   og  fy' = x2-2xy


Svar #2
17. september 2016 af SørenFKF (Slettet)

hvordan kan det være? Maple giver mig heller ikke det samme resulstat ...


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2016 af peter lind

Du har udeladt leddet med x*y2


Skriv et svar til: tangenplan for f(x,y)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.