Matematik

ligning

18. september 2016 af okvent (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg skal løse følgende ligning inden for de reellle tal -> Er dettte så rigtigt?

cos(y)=- \frac{\sqrt3}{2}

tager arccos på hver side og får:

y=\frac{5\pi}{6}+2\pi p


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2016 af VandalS

Det er halvdelen af løsningerne, ja.


Svar #2
18. september 2016 af okvent (Slettet)

Halvdelen? Men det er da rigtigt inde for de reelle tal formoder jeg? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2016 af mathon

                        \cos\left ( y \right )=\cos(2\pi -y)=-\frac{\sqrt{3}}{2}

                         y=\left\{\begin{matrix} \frac{5\pi }{6}+p\cdot 2\pi \\\; \; \; \; \; \; \; \; p\in\mathbb{Z}\\ \frac{7\pi }{6}+p\cdot 2\pi \end{matrix}\right.


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. september 2016 af VandalS

Der er ikke noget galt med dit svar, du glemmer bare at der generelt er to vinkler der giver den samme cosinus-værdi.


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. september 2016 af StoreNord

Se vedhæftede graf

Vedhæftet fil:ligning.png

Svar #6
18. september 2016 af okvent (Slettet)

#4

Oh right, vi snakker om den konjugerede her ikke? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. september 2016 af StoreNord

konjugerede    ?    ------  Jeg ville sige tidsforskudt. Se grafen i #3.


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.