Matematik

POLYNOMER! haster!

18. september 2016 af Anonymm1 - Niveau: B-niveau

Kan nogen løse det her for mig? + komme med en beskrivelse, så jeg forstår det

Lad f og g være givet ved:

f(x) = x^2 + 2x - 1  og  g(x) = -2x^2 - 4x -4

Løs ligningen f(x) = g(x) og forklar, ved hjælp af en skitse hvad løsningerne til denne ligning betyder grafisk.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2016 af StoreNord

x^2 + 2x - 1  = -2x^2 - 4x -4               , løs denne ligning

Løsningen er den x-værdi, hvor f(x) og g(x) er lige store.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2016 af mathon

                    x^2+2x-1=-2x^2-4x-4

                    3x^2+6x+3=0

                    x^2+2x+1=0

                     \left ( x+1 \right )^2=0

                      x=-1

dvs kun ét kontaktpunkt/fællespunkt.


Svar #3
18. september 2016 af Anonymm1

Hvad betyder løsningen for til denne ligning grafisk ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. september 2016 af AMelev

Løsningen til ligningen angiver, at i den x-værdi er de to y-værdier ens (f(x) = g(x)): Det betyder altså, at (x,f(x)) og (x,g(x)) er præcis samme punkt. (x,f(x)) ligger på f-grafen og (x,g(x)) ligger på g-grafen. Da det er det samme punkt, ligger det dermed på begge grafer og er dermed et skæringspunkt for de to grafer. 
Du kunne altså have bestemt løsningen(erne) til ligningen ved at aflæse 1.koordinaten(erne) til grafernes skæringspunkt(er).


Skriv et svar til: POLYNOMER! haster!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.