Kemi

pH & pHO

18. september 2016 af pigen001 (Slettet) - Niveau: A-niveau
Hejsa, jeg er gået lidt i stå med den her opgave: En Ba(OH)2 - opløsning har pH 12,50 - Beregn [Ba?2+] og [OH?- ] i M   Hvordan er det lige man gør det?  

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2016 af mathon

                  pH=14+\log\left ( \left [ OH^- \right ] \right )

                  \left [ OH^- \right ]=10^{\, pH-14}=10^{12{,}50-14}=0{,}031623

                  \left [ Ba^{2+} \right ]=\frac{1}{2}\left [ OH^- \right ]=\frac{1}{2}\cdot 0{,}031623=0{,}015811            


Svar #2
18. september 2016 af pigen001 (Slettet)

1000 tak :D

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2016 af mathon

komplettering:

                  pH=14+\log\left ( \left [ OH^- \right ]/M \right )

                  \left [ OH^- \right ]=10^{\, pH-14}\; M=10^{12{,}50-14}\; M=0{,}031623\; M

                  \left [ Ba^{2+} \right ]=\frac{1}{2}\left [ OH^- \right ]=\frac{1}{2}\cdot\left ( 0{,}031623 \; M \right )=0{,}015811 \; M 


Skriv et svar til: pH & pHO

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.