Kemi

Aktiveringsenergi

18. september 2016 af Ukdtt (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

En, der vil hjælpe mig med opg. 4.1? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2016 af Skaljeglavedinelektier

Brug følgende omskrivning af Arrhenius ligning:

ln(\frac{k_2}{k_1})=-\frac{E_a}{R}\cdot (\frac{1}{T_2}-\frac{1}{T_2})

hvor Ea er aktiveringsenergien. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2016 af mathon

4.1

                           E_a=\ln\left ( \frac{k_2}{k_1} \right )\cdot R\cdot \frac{T_2\cdot T_1}{T_2- T_1}

                           \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! E_a=\ln\left ( \frac{18{,}54}{1{,}12} \right )\cdot \left ( 8{,}31447\; \tfrac{J}{mol\cdot K} \right )\cdot\left ( \left ( \frac{737{,}9\cdot 417{,}9}{737{,}9-417{,}9} \right )K \right )=22.487{,}2\; \tfrac{J}{mol}\approx 22{,}5\; \tfrac{kJ}{mol}

                           


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. september 2016 af mathon

4.2
                \frac{-E_a}{R}=\frac{-22487{,}2\; \tfrac{J}{mol}}{8{,}31447\; \tfrac{J}{mol\cdot K}}=-2704{,}59\; K^{-1}


                           k_3=e^{\frac{-E_a}{R}\cdot \left ( \frac{1}{T_3} - \frac{1}{T_1}\right )}\cdot k_1

                           k_3=e^{-2704{,}59\; K^{-1}\cdot \left (\frac{1}{(633{,}2\; K)}-\frac{1}{417{,}9\; K} \right )}\cdot \left ( 1{,}12\cdot 10^{5}\; s^{-1} \right )=1{,}01\cdot 10^{-6}\; s^{-1}


Skriv et svar til: Aktiveringsenergi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.