Kemi

Bjerrumdiagram

19. september 2016 af SSunshine (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg har brug for hjælp til følgende to opgaver:

Opgave 1,1 og 2,1 er besvaret. Til de andre opgaver, er jeg ikke helt sikker på hvordan man skal regne ud.

Til 2a skal man bruge pufferligningen, men jeg ved ikke hvordan jeg skal gribe opgaven an.

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2016 af mathon

Opgave 1

    2a)
                x_{H^{+}Gly^-}=\frac{1}{1+10^{\, pH-pK_s}}=\frac{1}{1+10^{\, 9{,}0-9{,}78}}


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2016 af mathon

Opgave 2

    2)
              pH=7+\tfrac{1}{2}\left ( pK_s+\log(c_b/M) \right )        hvor pK_s er for basens korresponderende syre.

              pH=7+\tfrac{1}{2}\left (11{,}60+\log(0{,}5) \right )

              


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. september 2016 af mathon

sammenhæng

Opgave 1

    2a)
                        pH=pK_s+\log\left ( \frac{1-x}{x} \right )\; \; \; \; \; x=\frac{\left [ S \right ]}{c_s}

                        pH-pK_s=\log\left ( \frac{1-x}{x} \right )

                        10^{\, pH-pK_s}= \frac{1-x}{x}

                        10^{\, pH-pK_s}x= 1-x

                        x+10^{\, pH-pK_s}x= 1

                        \left (1+10^{\, pH-pK_s} \right )x= 1

                        x= \frac{1} {1+10^{\, pH-pK_s}}


Svar #5
20. september 2016 af SSunshine (Slettet)

Har du mulighed for at forklare det med ord hvordan du kommer frem til det i #2 og #4? Rent matematisk ved jeg godt hvad der sker, men jeg forstår det ikke helt i sammenhæng med kemi.


Skriv et svar til: Bjerrumdiagram

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.