Matematik

Faktorisering af polynomier

19. september 2016 af Liselotteeee (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan faktoriser jeg polynomier f(x) = x^2+x-2??


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2016 af VandalS

Find rødderne r_1, r_2. Polynomiet kan da skrives som P(x)=a (x-r_1)(x-r_2).


Svar #2
19. september 2016 af Liselotteeee (Slettet)

hvordan finder jeg dem??


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2016 af sjls

Find først diskriminanten

d=b^2-4ac

brug herefter løsningsformlen

x_1=\frac{-b+\sqrt{d}}{2a}

x_2=\frac{-b-\sqrt{d}}{2a}


Skriv et svar til: Faktorisering af polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.