Matematik

vektorer

20. september 2016 af bokaj123 - Niveau: B-niveau

Jeg forstår ikke helt dette (se vedhæftede billed) hvorfor er v1=(1,1)T og v2=(-1,1) med λ1=2 og λ2=3. nogen der kan gøre det meget eksplicit for mig hvad det er der sker?:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2016 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit billede:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2016 af peter lind

Du kan nemmest se det ved at gange vektorene på matricen for eks. A* v1 = ½(5-1, -1+5) = (2, 2 ) = 2(1, 1)


Svar #3
20. september 2016 af bokaj123

hvad så med lamba=3 ? 

3*(-1,1) = (-3,3)


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. september 2016 af peter lind

Der skal du vise at A* v2 = ( -3, 3)


Svar #5
20. september 2016 af bokaj123

kan ikke få det til at passe

A*v2 = 3*(-1,1)

1/2*\begin{pmatrix} 5 &-1 \\-1 & 5 \end{pmatrix}=\begin{matrix}\begin{pmatrix} 2 & 2 \end{pmatrix}' \end{matrix}

(2,2)*v2 = 3*v2

v2=(-1,1)

(-2,2)=(-3,3) det passer ikke helt?


Svar #6
20. september 2016 af bokaj123

okay jeg kan se det, forkert udregning takker peter lind :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. september 2016 af peter lind

Det er altså noget sludder det du skriver. Du bør læse i din bog hvad der står om hvad A*v betyder. Du skal danne danne skalarproduktet mellem første række i A og v. Det giver første koordinat. Tilsvarende skal du gange anden række med vektoren, hvilken giver 2 koordinanten. Sammenlign med hvad jeg har gjort i beregningen af A*v2 Det står helt sikkert meget bedre forklaret i din bog end jeg kan klare her


Skriv et svar til: vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.