Fysik

Temeraturændring og tilført energi - formel?

20. september 2016 af NiklasLarsenMolbjerg - Niveau: C-niveau

hvad er formlen for temperaturændring og tilført energi

Håber at I kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2016 af mathon

temperaturændring   \Delta T=T_2-T_1

Du må præcisere din energiform.


Svar #2
20. september 2016 af NiklasLarsenMolbjerg

jeg skal opskrive en formel, der viser sammenhængen mellem temperaturændring og tilført energi


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2016 af mathon

Er formentlig
                                 \Delta E=m\cdot c\cdot \Delta T


Svar #4
20. september 2016 af NiklasLarsenMolbjerg

hvad er trekant E


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. september 2016 af mathon

\Delta E  er energiændringen.


Svar #6
20. september 2016 af NiklasLarsenMolbjerg

okay, mange tak. jeg skal lige bruge hjælp til at beregne varmefylden for flydende vand. hvad gør jeg der


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. september 2016 af mathon

                                          c=\frac{\Delta E}{m\cdot \Delta T}


Svar #8
20. september 2016 af NiklasLarsenMolbjerg

super. Jeg ved at vands varmefylde er 4,18 kJ/(kg grad). men, hvordan finder jeg energiændringen, massen og temperaturændringen


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. september 2016 af mathon

Brug en dyppekoger med kendt effekt.


Svar #10
20. september 2016 af NiklasLarsenMolbjerg

jeg har fundet ud af det. 


Skriv et svar til: Temeraturændring og tilført energi - formel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.