Matematik

Hjælp med brøker og division

20. september 2016 af Mario517 - Niveau: 9. klasse

I en større provinsby blev 1715 mennesker spurgt om hvordan de kom på arbejde hver dag. 490 personer, svarede at de tog offentlige transportmidler. Hvor stor en brøkdel (forkort mest muligt) tog offentlige transportmidler?

4. I en sprinklervæskeblanding er der brugt 4,5 liter vand, 3 50 liter opvaskemiddel, 1 25 liter salmiakspiritus, 1 3 8 liter sprit og 0,025 liter citronsyre. Hvor meget fylder blandingen?

5. På en større fabrik var der en dag 46 personer der var sygemeldte. Det svarerede til 2 17 af alle ansatte på fabrikken. Hvor mange mennesker er ansat på fabrikken?

6. En Tipkupon kan udfyldes på 3 13 måder Hvor mange måder kan man udfylde en Tipskupon på?

7. En landmand vil sætte hegn rundt om en mark der har form som et kvadrat. Marken er på 2,4 ha (1ha = 10.000 m²). Hvor langt bliver hegnet rundt om marken?

8. Lys bevæger sig med en fart på 2,99792 · 108 ??/??. Omskriv tallet til helt tal og omregn farten til km/t.

9. En skibscontainer er 3m bred, 3 m høj og 8 m lang. Hvor mange m³ kan containeren rumme?

forklaringer og svare, vil være meget hjælpesom


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2016 af mathon

1.
           \frac{490}{1715}=\frac{2\cdot 5\cdot 7^2}{5\cdot 7^2\cdot 7}


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2016 af mathon

4.
                   \frac{3}{50}=\frac{6}{100}=0{,}06                              

                   \frac{1}{25}=\frac{4}{100}=0{,}04 

                   1\tfrac{3}{8}=1{,}375


Skriv et svar til: Hjælp med brøker og division

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.