Kemi

Syre/base

20. september 2016 af Fatima786 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej er der nogen der kan hjælpe mig på vej. Jeg kan slet ikke komme igang med opgaven:(

Vedhæftet fil: opgave 5.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2016 af mathon

a)
          H_2tart\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_2O\, _{\textit{(l)}}\; \rightleftharpoons \; Htart^{-}\, _{\textit{(aq)}}\; +\;H_3O^{+}\, _{\textit{(aq)}}

          Htart^{-}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_2O\, _{\textit{(l)}}\; \rightleftharpoons \; tart^{\, 2-}\, _{\textit{(aq)}}\; +\;H_3O^{+}\, _{\textit{(aq)}}


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2016 af mathon

b)
                                           H_2tart\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_2O\, _{\textit{(l)}}\; \rightleftharpoons \; Htart^{-}\, _{\textit{(aq)}}\; +\;H_3O^{+}\, _{\textit{(aq)}}
ligevægtsmolariteter:           (1-α)·cs                                         α·c                        α·c   

       ligevægtsbrøk:
                                                           \frac{\left [ Htart^{-} \right ]\cdot \left [H_3O^{+} \right ]}{\left [ H_2tart \right ]}=10^{-2{,}98}

                                                           \frac{ \left [H_3O^{+} \right ]^2}{(1\; M)- \left [H_3O^{+} \right ]}=10^{-2{,}98}\; M\; \; \; \; \; \; \; 0<\left [H_3O^{+} \right ]<1\; M

                                                           \left [H_3O^{+} \right ]=0{,}03184\; M=\alpha \cdot \left ( 1\; M \right )  

                                                                                  \alpha =0{,}03184=3{,}2\%
                           Der er således
                                                           1-3{,}2\% =96{,}8\%\; H_2tart     udissocierettilbage

                                                           Den lille del af de 3,2% Htart-, som dissocieres videre til tart^{2-} får ingen nævneværdig indflydelse på H3O+-koncentrationen,
hvoraf:
                      pH=-\log\left ( \left [ H_3O^+ \right ]/M \right )=-\log\left ( 0{,}03184 \right )=1{,}50                                    


Svar #3
21. september 2016 af Fatima786

Tusind tak


Skriv et svar til: Syre/base

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.