Matematik

Mat hjælp

21. september 2016 af Ceciliesofiejohannsen16 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er der nogen der kan hjælpe mig med 3 små opgaver her? .

de hedder opgave 1.b, 1c og 2b 

Vedhæftet fil: Aflevering 2 HH.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2016 af StoreNord

1.b             f'(1) er grafens hældning i punktet (1,f(1))

1.b          Bestem hvor f'(x) er nul. Altså dèr hvor grafen på et lille stykke  er vandret, hvad er x dèr?


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2016 af Soeffi


Svar #3
21. september 2016 af Ceciliesofiejohannsen16 (Slettet)

Skal jeg bare tegne grafen ind også skrive hvad tallet betyder? eller 


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. september 2016 af StoreNord

f(30) er firmaets omkostninger når der handles 30 slik, og f'(30) er hvor drastisk omkostningerne ændrer sig ved denne omsætning.

Efter min mening bliver du ikke bedt om at tegne grafen. Men jeg ville gøre dt alligevel.

Det er jo altid oplivende med lidt illustration.    :)


Svar #5
21. september 2016 af Ceciliesofiejohannsen16 (Slettet)

okay super men hvordan skal jeg regne det ud? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. september 2016 af StoreNord

Har du ikke fundet  f'(x)?


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. september 2016 af StoreNord

2x5 differentieres til 5·2x4   ...


Svar #8
21. september 2016 af Ceciliesofiejohannsen16 (Slettet)

jo 


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. september 2016 af Skaljeglavedinelektier

Hvis der står f(30), indsætter du bare 30 på x's plads i din (udifferentieret) funktion og udregner. 

Hvis der står f'(30), indsætter du 30 på x's plads i din differentieret funktion og udregner. 


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. september 2016 af StoreNord

Så skal du bare indsætte 20 henholdsvis 30 i formlerne for f(x) og f'(x).


Svar #11
21. september 2016 af Ceciliesofiejohannsen16 (Slettet)

Er det her rigtig? 


Brugbart svar (0)

Svar #12
21. september 2016 af Soeffi

#11.


Brugbart svar (0)

Svar #13
21. september 2016 af StoreNord

Det ser vildt ud! Hvad er f?

Husk at skrive hvad du beregner og i hvilken opgave.


Svar #14
21. september 2016 af Ceciliesofiejohannsen16 (Slettet)

Eller ser det her bedre ud det skulle gerne være svar på opgave 2b 

f(x):=(0.06)^(3)-3*x^(2)+54*x+300 ? Udført
fm(x):=?(f(x),x) ? Udført
fm(x) ? 54.-6.*x
fm(30) ? −126.


Brugbart svar (0)

Svar #15
21. september 2016 af StoreNord

Opgave2

   f(x)=0,06x3-3x2+54x+300       <=>     f'(x)=0,18x2-6x+54

   f(20)=480-1200+1080+300                  f'(20)=    72-120+54

   f(30)=


Svar #16
21. september 2016 af Ceciliesofiejohannsen16 (Slettet)

mit giver det her? 

f(x):=0.06*x^(3)-3*x^(2)+54*x+300 ? Udført
fm(x):=?(f(x),x) ? Udført
fm(x) ? 0.18*x^(2)-6.*x+54.

fm(30) ? 36.


Brugbart svar (0)

Svar #17
21. september 2016 af StoreNord

#16

Din første linje er korrekt; men grim      :)

Anden linje er volapyk.

Tredje linje er korrekt, men har du ikke apostrof på dit tastatur?

f'(20)=6                  f'(30)=36                 er helt korrekt.           Men grimt       :)


Svar #18
22. september 2016 af Ceciliesofiejohannsen16 (Slettet)

super det kun fordi jeg laver det i et matematik programm :)


Svar #19
22. september 2016 af Ceciliesofiejohannsen16 (Slettet)

Er der nogen der kan fortælle mig hvad de her tal betyder? 

Vedhæftet fil:opgave 1b .png

Brugbart svar (0)

Svar #20
22. september 2016 af Soeffi

Anden linje viser x-værdierne for ekstremumspunkterne/(vandrette vendetangenter) for f(x).


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.