Kemi

Partialtryk

21. september 2016 af pige5 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har problemer med en lille opgave. Den lyder på følgende: 

Dykkere, der lider af dykkersyge, behandles i trykkamre ved hjælp af heliox (21 % oxygen, 79 % helium) ved tryk på op til 120 psi. Beregn partialtrykket af O2 i et trykkammer under disse forhold. 

Jeg ved, jeg skal anvende Dalton's lov, men jeg ved ikke hvordan. Nogen som kan hjælpe? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2016 af mathon

Partialtrykkene er lig med molbrøkerne af totaltrykket.


Svar #2
21. september 2016 af pige5 (Slettet)

Tak :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2016 af mathon

Af 100\; g=\left\{\begin{matrix} 21\; g\; O_2=0{,}6563\; mol\\ 79\; g\; He=\underline{19{,}7372\; mol}\\total \; \; \; \; \; =20{,}3935\; mol \end{matrix}\right.

       
                p_{O_2}=\frac{0{,}6563}{20{,}3935}\cdot \left ( 120\; psi \right )

                p_{He}=\frac{19{,}7372}{20{,}3935}\cdot \left ( 120\; psi \right )


Skriv et svar til: Partialtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.