Matematik

Matematik B

22. september 2016 af vSilleBieber (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle der kan hjælpe med den her opgave, den skal laves uden hjælpemidler.

Opgaven lyder således: 

Vi betragter funktionen f(x)=x^2

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(3,9)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2016 af Eksperimentalfysikeren

Differentier funktionen. Indsæt x-værdien fra P, så har du tangentens hældningakoefficient. Skriv nu ligningen y=ax+b op og indsæt a, som du lige har beregnet, og x og y fra P. Isoler b, så mangler du bare at skrive ligningen med de fundne tal.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2016 af PeterValberg

Se video nr. 6 og 7 på denne videoliste [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2016 af AMelev

Du kan også indsætte direkte i tangentligningen: \small y=f'(x_0)\cdot (x-x_0)+f(x_0)); hvor (x0,f(x0)) er koordinatsættet for det aktuelle røringspunkt og (x,y) er et (tilfældigt) punkt på tangenten.


Skriv et svar til: Matematik B

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.