Matematik

Hvilken ligning passer ?

22. september 2016 af lotte14 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej 

Jeg sidder i den situation, at jeg har en ligning som ikke stemmer overens med den udleveret vejlende løsning. Derfor håber jeg, at en vil kigge dem igennem og fortælle mig den rigtig ligning. Det skal siges, at tallene er skrevet rigtig op i forhold til de udleveret tal. 

Ligningen fra den vejlende løsning:

Y=C0+c*(y-(t*y+T0)+TR)+G0+I=

100+0,8*(y-(0,5*y+10)+40)+100+100=

100+0,8y-0,4y-8+32+100+100=

324+0,4y=

0,6y=324

y=540

Min løsning:

Y=C0+c*(y-(t*y+T0)+TR)+G0+I0 =

100+0,8*(y-(0,5*y+10)+40)+100+100=

100+0,8y-0,5y-8+32+100+100=

100+0,8y-0,5y+24+200=

324+0,8y-0,5y=

324+0,3y=

y=324/0,3

y=1080

Hvilken en passer ? På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2016 af PeterValberg

Du får ganget 0,8 forkert ind i parentesen fra linje 2 til linje 3 i din løsning
og det "smutter" med fortegnene, når du hæver parentesen i parentesen
efterfølgende...

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
22. september 2016 af lotte14 (Slettet)

Okay tak, men hvordan skal linje 3 så se ud ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2016 af AMelev

Ophæv først den inderste minusparentes og reducér - husk at skifte fortegn på begge led
100+0,8*(y-(0,5*y+10)+40)+100+100= ...

Gang så 0.8 ind i parentesen og reducér - husk at gange ind på alle led i parentesen


Skriv et svar til: Hvilken ligning passer ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.