Kemi

Volumen

25. september 2016 af Solvejens (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående
M (NaOH)= 40,01 g/mol
C (NaOH), start= 1 M
V (NaOH), start= ?
C (NaOH), slut= 0,05 M
V (NaOH), slut= 5000 mL

Spørgsmål: Beregn hvor meget 1 M NaOH der skal udtages til en 0,05 M NaOH.

Jeg har beregnet fortyndingsfaktoren: 20*
Er dette det korrekte svar på spørgsmålet:
V, start= 20* (0,05 M*5000 mL/1 M)= 5000 mL ??

Brugbart svar (1)

Svar #1
25. september 2016 af Heptan

Nej drop fortyndingsfaktoren.

V, start= 20* (0,05 M*5000 mL/1 M)= ...


Svar #2
26. september 2016 af Solvejens (Slettet)

Det anede mig pga. det høje tal.
Men hvad skal jeg så bruge fortyndingsfaktoren til?

Brugbart svar (1)

Svar #3
27. september 2016 af Heptan

I stedet for formlen kan du bruge fortyndingsfaktoren. Så 5000 mL/20 = ...

Men de fleste lærere vil foretrække at se hele udregningen, ligesom i #1. Du har jo beregnet fortyndingsfaktoren ved at sige 0,05 M/1 M = 1/20.

Det kan også være forvirrende at bruge fortyndingsfaktoren, fordi man skal undersøge om man skal gange eller dividere med 20 ...


Skriv et svar til: Volumen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.