Kemi

Koncentration

30. september 2016 af hejmeddigvenner (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle, 

En venlig sjæl, som kan tjekke om jeg har udregnet flg. opgaver korrekt: 

Til et kemiforsøg skal der fremstilles en række opløsninger af letopløselige salte. Udregn for hver af de følgende opløsninger, hvor mange gram af det aktuelle salt, der skal anvendes.

a) 0,500 L Pb(NO3)2 med koncentration på 0,15 mol/L

n= c*V = 0,15m/L * 0,500 L = 0,075 mol

Herefter finder vi m ved: 

m= n* M = 0,075 mol *393,2 g/mol = 29,5 g 

b) 250 mL KMnO4 med koncentrationen 0,02 M

Vi har fået c og V oplyst, så vi finder først frem til n: 

n= c*V= 0,02 M * 0,250 L = 0,005 

Herefter beregnes m som i ovenstående opgave

Er det rigtigt? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2016 af mathon

afvejningsmasser:     

                               m_{Pb(NO_3)_2}=\left (0{,}500\; L \right )\cdot \left (0{,}15\; \tfrac{mol}{L} \right )\cdot \left ( 331{,}23\; \tfrac{g}{mol} \right )=24{,}8423\; g

                               m_{KMnO_4}=\left (0{,}250\; L \right )\cdot \left (0{,}02\; \tfrac{mol}{L} \right )\cdot \left ( 158{,}03\; \tfrac{g}{mol} \right )=0{,}79015\; g


Skriv et svar til: Koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.