Matematik

Andengradspolynomium differentation

02. oktober 2016 af vaz84cfx (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået denne opgave:


For en sten som kastes lodret op i luften er stedfunktionen (altså den funktion, som
beskriver hvor højt stenen befinder sig) givet ved
s(t) = -4,91t^2 + 15t + 2 
Hvor s(t) angiver højden målt i meter, til tiden t målt i sekunder. 

a) Bestem s(0) - dette har jeg fået til 2. 
b) Bestem hvor højt stenen når op
c) Bestem hastigheden af stenen til tidspunkterne t = 0 og t =2 

Jeg er ikke sikker på hvordan man skal gøre i b og c..
I c har jeg prøvet at indsætte 0 på t'ets plads i formlen for s(t), men det giver et mærkeligt resultat?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2016 af mathon

Det er vel
                     s(t)=-4{,}9t^2\mathbf{\color{Red} +}15t+2


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2016 af mathon

        v(t)=\frac{\mathrm{d} s}{\mathrm{d} t}=-9{,}8t+15           i højeste position er v(t)=0  hvoraf t kan beregnes.


Svar #3
02. oktober 2016 af vaz84cfx (Slettet)

Ja, fejlen er rettet - tak.

Jeg forstår ikke hvad du har gjort -  hvad er ds/dt ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. oktober 2016 af mathon

                     v(t)=s{ }'(t)=-9{,}8t+15


Skriv et svar til: Andengradspolynomium differentation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.