Fysik

carnot cykle - pV diagram

02. oktober 2016 af MariaJensxx (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående
Hej alle sammen,
Jeg er meget i tvivl om hvordan jeg skal lave denne skitser af p-V diagrammet.
Fra A->B isobaric expansion
B->C ?
C->A isoterm compression

Jeg håber, at der er en der har tid/lyst til at forklare mig/hjælpe med med at løse og forstå opgave 1.1.
Tak på forhånd.
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2016 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

 

Så dit pV-diagram skal så nogenlunde sådan her ud:

 

Du kender n, som er den samme i hele processen.

Tilstand A: Du har givet pA og VA i opgaven.

Tilstand B: Da processen fra A til B var isobar, så er pB = pA. VB er givet i opgaven.

Tilstand C: Da processen fra B til C var isochor, så er VC = VB. pC er givet i opgaven.

Du kan nu beregne temperaturerne i de tre punkter vha. idealgasligningen. pV = nRT  <=> T = pV/(nR)

TA = pAVA/(nR)

TB = pBVB/(nR)

TC = pCVC/(nR)


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. oktober 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

TC kan du selvfølgelig også finde som TC = TA ( de er jo forbundet med en isoterm proces).


Skriv et svar til: carnot cykle - pV diagram

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.