Kemi

Bjerrumdiagram

02. oktober 2016 af Fatima786 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej,

Jeg kan ikke finde ud af hvilken formel jeg skal bruge for at finde de 5 punkter som grafen skal baseres på.

er det denne her: 

pH=pKs+log(1-x)/x)

pks kender jeg og x værdi bestemmer jeg selv 0 < x < 1??

ph på x aksen

syrebrøk på y-aksen

Vedhæftet fil: opgave 1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2016 af mathon

        dvs
                      x=\frac{1}{1+10^{\, pH-pK_s}}

men første punkt - inden tilsætning af base
beregnes:
                      pH=\tfrac{1}{2}(pK_s-\log(c_s))


Svar #2
02. oktober 2016 af Fatima786

Jeg skrev forkert y-aksen er basebrøk


Svar #3
02. oktober 2016 af Fatima786

men jeg kender jo ikke formel konc af syre


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. oktober 2016 af mathon

Så må du undvære dette punkt.


Svar #5
02. oktober 2016 af Fatima786

huh... altså grafen skal laves i hånden. og jeg havde tænkt mig at gøre sådan: se vedhøftet opgave er det forkert?


Svar #6
02. oktober 2016 af Fatima786

ups

Vedhæftet fil:Opgave 1..docx

Brugbart svar (0)

Svar #7
02. oktober 2016 af mathon

Du bør have
                                pH=4{,}96+\log_{10}\left ( \frac{1-0{,}5}{0{,}5} \right )         med.


Svar #8
02. oktober 2016 af Fatima786

oki takker


Skriv et svar til: Bjerrumdiagram

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.