Matematik

Hjælp til excel

02. oktober 2016 af Mm98 - Niveau: A-niveau

Saltkoncentration Vægt(før) Vægt(efter) Procentvis masseændring
0,0%                    5,0 g          6,5 g            30%
0,5%                   4,3 g           5,4 g          20,4%
1,0%                   5,0 g           5,6 g          10,7%
3,0%                   4,0 g           3,2 g          - 25%

Jeg vil gerne lave en graf over vægtens ændring, men jeg ved ikke hvordan man gør. Er der nogle der kan hjælpe. Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2016 af AMelev

Hvorfor vil du lave grafen i Excel? Har du ikke et CAS-værktøj, som du bør blive fortrolig med?


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2016 af Capion1

Excel er skam et glimrende redskab til mange ting, også til grafer og diagrammer.


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2016 af AMelev

Ja, men hvis man alligevel skal benytte et CAS-værktøj i andre sammenhænge, er det en fordel at blive helt fortrolig med det, før man giver sig i kast med andre.


Svar #4
02. oktober 2016 af Mm98

Jeg kan ikke finde ud af CAS.. har lige prøvet


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. oktober 2016 af AMelev

Hvilket bruger du?


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. oktober 2016 af Capion1

Excel
A1: vægtfør     B1:  vægtefter    C1:  saltkonc. i %     D1:  =100*(B1-A1)/A1
_______
markér C1+D1 søjlen.  Indsæt graf, eller diagram.
D1 er procentvis masseændring ud ad y-aksen
C1 ud ad x-aksen


Svar #7
02. oktober 2016 af Mm98

Jeg har gjort præcis som du sagde, men jeg får en virkelig mærkelig graf:/

Er der måske mulighed for at du kunne lave den for mig:) - Jeg ville selv få min lærer til at lave den for mig, men da han ikke er på gym i morgen så er det lidt svært :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. oktober 2016 af Capion1

Der er få målepunkter at indsætte. Derfor kan grafen "se mærkelig ud".
Men her er, hvad det kunne blive til.
SP 0310160003.PNG

Vedhæftet fil:SP 0310160003.PNG

Svar #9
03. oktober 2016 af Mm98

Mange tak. Hvordan kan det være at det ikke er det samme som jeg har skrevet?

Jeg er således kommet frem til svarene:

Ændring%=(Vægt_efter-Vægt_før )·100/(Vægt_før )=


Brugbart svar (0)

Svar #10
03. oktober 2016 af Capion1

Efterregn.


Skriv et svar til: Hjælp til excel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.