Matematik

Bestem k i en andengradspolynomium med en løsning

03. oktober 2016 af matmik99 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg har fået stillet en opgave hvor jeg skal skal bestemme k så g(x)=0 får en løsning 

Funktionen er følgende g(x)=x^2+kx+4

Nogen der vil hjælpe mig med at løse den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2016 af peter lind

Jeg går ud fra at du mener en og ikke to løsninger:

I så fald skal du løse liggning d = b2-4ac = 0


Svar #2
03. oktober 2016 af matmik99 (Slettet)

Ja jeg mener en løsning, når du skriver at den skal løses, mener du så at jeg skal isolere k i ligningen??

Er ikke helt med :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2016 af peter lind

diskriminanten er 0, hvis der kun er en løsning. Hvis du bruger formlen for diskriminanten som angivet i #1 vil du få at den er afhængig af k. Det giver en ligning til at finde k


Skriv et svar til: Bestem k i en andengradspolynomium med en løsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.