Kemi

Termodynamik

03. oktober 2016 af Eliasz - Niveau: Universitet/Videregående

Ved antændelse af pulverblanding af Mg og Fe2O3 sker der således en kraftig og varmeudviklende reaktion.

a) Angiv et afstemt reaktionsskema for reaktionen. 

- Den har jeg lavet..

b) Beregn entalpiændringen for reaktionen

c) Beregn entropiændringen for reaktionen.

Tak på forhånd.  


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2016 af Toonwire

Givet en reaktion

aA + bB~~ \rightarrow ~~cC + dD

Kan du regne hhv. entalpi- og entropitilvæksten ved

\Delta H = \sum H(\text{produkter}) - \sum H(\text{reaktanter})

\Delta H = c\cdot H(C)+d\cdot H(D)~-~(a\cdot H(A)+b\cdot H(B))


Ligeledes analog udregning af \Delta S

NB. Find værdierne i en databog eller lign.


Skriv et svar til: Termodynamik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.